30 vuotta ammatillista soitinrakennuskoulutusta Suomessa

IKATA 1984-2014

Soitinrakentajien koulutus käynnistyi Ikaalisten Kotiteollisuuskoulussa syksyllä 1984. Johannes Heikkilä ja Rauno Nieminen ovat tehneet merkittävän kulttuuriteon kootessaan tämän mittavan teoksen joka kertoo valokuvien, artikkelien ja haastattelujen kautta suomalaisen soitinrakennuskoulutuksen 30-vuotisesta historiasta sekä alan kehitysvaiheista ja nykytilasta maassamme. Kirja on julkaistu yhteistyössä Suomen Soitinrakentajien Kilta ry:n kanssa. Kirjaa voi ostaa hyvinvarustetuista kirjakaupoista. Jos haluat tilata opuksen itsellesi samoin tein, se onnistuu esim. näistä kaupoista: AdLibris, CDON, Prisma, Bokus. Huomio kiltamme jäsenet – teillä on mahdollisuus ostaa kirjoja suoraan kustantajalta Rauno Niemiseltä asevelihintaan!

Rauno Nieminen 60 vuotta

Rauno Nieminen juhli 60-vuotissyntymäpäiviään 6.6.2015 Tampere-Talossa näyttävästi Tampere Guitar Show:n yhteydessä – jossa myöskin järjestettiin aiemmin mainitun kirjan julkistamistilaisuus. Rauno on yksioikeutetusti maamme merkittävin soitinrakennuskoulutuksen kehittäjä – valtaosa maamme tämän päivän ammattisoitinrakentajista on Ikaalisten soitinrakennuskoulun kasvatteja ja lähes kaikki kiltamme jäsenet ovat entisiä Raunon oppilaita. Meille kiltalaisille olikin suuri ilo ja kunnia kutsua perustajajäsenemme Rauno Nieminen hänen 60-vuotissyntymäpäivänään kiltamme kunniapuheenjohtajaksi. Onneksi olkoon Rauno!!! Kuvassa vas: Rauno Nieminen, Juha Ruokangas, Anssi Nuutinen, Ari-Jukka Luomaranta.