Ikaalisissa seminaari ja hallitukseen muutoksia

Ikatan auditoriossa oli paikalla paljon alan toimjoita, killan jäseniä, opiskelijoita, ym.

Suomalainen soitinpuu- ja kitaranrakennusseminaari järjestettiin Ikaalisissa 24.3.2018 Suomen Soitinrakentajien Killan, Musiikin Edistämissäätiön ja Ikatan toimesta.

Seminaarissa kuultiin mm. Suomisoitin Suomipuusta -hankkeesta (tästä lisää alempana), erilaisista soitinvalmistukseen liittyvistä toimintatavoista ja mielipiteistä, niin rakentajan kuin ostajankin näkökulmasta sekä vaihtoehtoisten puulajien käyttämisestä ja niiden käsittelystä soitinrakennuksessa. Luennot herättivät paljon hyviä keskusteluja, niin salissa kuin kahvikupinkin äärellä.   Suomisoitin Suomipuusta -hanke Kulttuurirahasto on myöntänyt Musiikin Edistämissäätiölle 150 000€:n apurahan Suomisoitin Suomipuusta -hankkeelle, jonka työryhmä koostuu MES:n toiminnanjohtajan Hannu Sahan lisäksi kiltamme jäsenistä (Rauno Nieminen, Juha Lottonen, Juha Ruokangas).

Saku Vuori luovuttaa valmistamaansa kitaraa Suomisoitin Suomipuusta –projektin Soitinpankki –kokoelmaan.

Hanke hyödyttää killan koko jäsenistöä puunhankinnan ja tutkimuksen kautta. Lisäksi MES hankkii Suomisoitin Suomipuusta -projektin puitteissa lukuisan joukon suomalaisten soitinrakentajien valmistamia soittimia Soitinpankki -kokoelmaan.      

Ikatan kitaranrakennuskoulun kasvatti Juha Ruokangas kiltamme kannatusjäsenien kanssa koulun tiloissa.

Seminaarin jälkeen tutustuttiin Ikatan kitaranrakennus osastoon, jossa opiskelijat pääsivät myös esittelemään tuotoksiaan.          

Suuri kiitos kaikille Seminaariin osallistujille sekä järjestäjille!Lisää tulossa! Seuraava koulutus järjestetään 22.9.2018 Ikaalisissa. Tapahtumasta lisää myöhemmin.

Yhdistyksellä uusi hallitus!

Killan vuosikokouksessa päätettiin valita yhdistykselle uusi hallitus.

Uusi hallitus ottaa ohjat kun Ari-Jukka Luomaranta ja Juha Ruokangas vaihtavat Oltermannin saappaita Suomalainen soitinpuu seminaarissa Ikaalisissa 24.3.2018. Kuvassa vas. Otto Lindberg, Jouni Järvinen, Ari-Jukka Luomaranta, Juha Ruokangas, Anssi Nuutinen, Ari-Pekka Paasonen.

Tuore hallitus koostuu seuravista jäsenistä: Oltermanni Ari-Jukka Luomaranta, Kiltamestari Anssi Nuutinen, Kirstunvartija Ari-Pekka Paasonen sekä Jouni Järvinen ja Otto Lindberg. Suuret kiitokset vuosien työstä edelliselle Oltermannille Juha Ruokankaalle.