Jyrki Pölkki 60 vuotta

Jyrki Keijo Eevert

”Estelle-laivan isä Jyrki Pölkki on itseoppinut laivan- ja soitinrakentaja sekä koulupudokas, joka tekee väitöskirjaa” – näin kiteytti ’Lapsen Maailma’ -lehti hiljattain Jyrkistä julkaisemassaan artikkelissa. Jyrki on toden totta ehtinyt olla monessa mukana – hippiydestä kestävän kehityksen ja reilun kaupan sanansaattajaksi, laivanrakentajasta Suomen yhdeksi keskeisimmistä soitinrakennuksen ja akustiikan tutkimuksen uranuurtajista. Ja paljon muuta.

Jyrki Pölkki

Jyrki valmistaa nykyisin muun muassa luuttuja, kanteleita ja kaikenlaisia soitinmuunnoksia ja opettaa soitinrakennusta sekä musiikin ja soitinten akustiikkaa. Hän toimii myös soitintutkijana Aalto-yliopiston signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitoksen laboratoriossa. Jyrki tekee parhaillaan väitöskirjaa Sibelius-Akatemiassa kanteleen kehittämisestä. Hankasalmella 1953 syntynyt Jyrki Pölkki juhli 60-vuotissyntymäpäiviään 25.6.2013. Keijo Korelin toimi Eevert-poikansa kanssa kiltamme sanansaattajana ja kutsui Jyrkin killan kunniajäseneksi. Sydämelliset onnittelut Jyrki kiltamme puolesta! Lisätietoja: www.estelle.fiwww.reilukauppa.fiwww.soitinrakentajatamf.fi