Kilta mukana Helsinki Tonefest 2020 tapahtumassa

Suomen Soitinrakentajien kilta järjesti Helsinki Tonefest 2020 -tapahtuman yhteydessä paneelikeskustelun täydelle salille aiheella: Kitaran tilaaminen soitinrakentajalta – onko järkee vai ei? Miten homma toimii? Mitä maksaa ja mikä maksaa?

Paneelin tarkoituksena oli avata soitinrakennus prosessi paremmin ymmärrettäväksi ja helpommin lähestyttäväksi ja edesauttaa uusien hedelmällisten yhteistöiden syntyä. Soitinrakentajamestareiden, muusikoiden ja yleisön rikas keskustelu selkiyttikin ansiokkaasti kuvaa soitinrakentajan ja muusikon yhteistyöstä soittimen suunnittelussa ja valmistuksessa, havainnollisti tilaussoittimen ominaisuuksia verrattuna tehdastuotantoon sekä avasi tilaussoittimen hinnanmuodostuksen yleisön arvioitavaksi.

Keskustelijoina paneelissa toimivat soitinrakentajamestarit Juha Ruokangas, A-P Paasonen ja Ari-Jukka Luomaranta. Soittajan tulokulmaa edustivat Juha Torvinen ja Teemu Viinikainen, sekä puhetta johtanut Esa Kuloniemi.